Massage’s

Sportmassage

Sportmassage

Tijdens het sporten kun je een blessure oplopen. Dan kan een sportmassage nodig zijn om de blessure te behandelen. Maar sportmassages kunnen ook helpen bij het voorkomen van blessures.

 

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het onderhouden van de conditie van uw spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Regelmatige massage draagt bij tot hogere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door, ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld

Hotstone Massage

Hotstone Massage

Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hotstone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Voetmassage

Voetmassage

Ze worden dagelijks als slaafje gebruikt. Want veel aandacht besteden we meestal niet aan onze voeten. Jammer! Het is namelijk ontspannend en gezond om je stappers af en toe onder handen te laten nemen door ons

Op gezonde voeten kunnen we langer voortstappen. Ziedaar het eerste nut van een voetmassage: dit stimuleert de doorbloeding van de voeten en daarmee je gezondheid.

 

Cupping

Cupping

De alternatieve chinese geneeswijze vindt zijn oorsprong in de klassieke oude behandeling met de zogenaamde laatkoppen waarbij men glazen halve bollen verwarmde en op de huid plaatste waarna deze zich vastzogen

De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekendstaat als ‘stagnatie’ te verlichten. Het wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen.